Braaiweer

De Braaiweer - uitrukken met brandweerwagen 

Zuid Afrikaanse Braai Brandweer foodtruck

Voor het blussen van énorme trek in BBQ
Geschikt voor
10 tot 500 vlees-, vis- én vega liefhebbers 

Direct aanvragen

Wij rukken uit met onze antieke brandweerwagen om jullie trek te blussen!  Met de Kookers Braaiweer mag je weer ouderwets fikkie stoken, maar dan voor volwassenen! Op de plaats waar de ladder sinds 1981 zit, zit nu een grote Zuid Afrikaanse braai. We schuiven de braai zó de achtertuin in. Of het strand op, of we zetten hem voor de deur van jullie kantoor. En roken collega's de tent uit op vrijdagmiddag...

Op verzoek nemen we ook Green Egg kamado's mee, of een grote OFYR vuurschaal.
Loodzwaar om te tillen, maar veelgevraagd: want garantie voor een late avond rond het vuur! Houden jullie van gerookt? Dan nemen we onze smoker mee, in de vorm van een grote locomotief. En ook evenement materialen: tenten, heaters, (sta)tafels, verlichting...alles! Noem het maar.

Geen stromend water nodig, maar regen geen probleem!
Stromend water of elektriciteit hebben we niet nodig. Want wij nemen liters water en ook aggregaten mee. Handig voor je feest in een open plek in een bos, weiland, of aan het water. Dat laatste is overigens wel handig wanneer we onverhoopt moeten blussen…

Over water gesproken: jullie BBQ valt nooit in het water, want Kookers biedt slecht weer garantie. Dat wil zeggen: jullie hebben het nooit koud en staan nooit in de regen. Maar de BBQ  blijft branden. We hebben al heel wat meegemaakt: en dit waren meestal de gezelligste feestjes…Het geheim: Wel koud? Dan gooien we er een rondje sterk in...

VIP’s kunnen het dak op en de sirene aanzetten!

Graag speciale duurzame kolen, gekke gaartechnieken of dé perfecte pulled pork van ons broodje Porkemon?
Noem het en we doen het!
We kennen alle BBQ technieken en bereidingsgeheimen. Of je nou invulling zoekt voor een gezellig privédiner, een officiële teamdag, een tuinfeest of vrijgezellendag.
Een BBQ is áltijd een goed idee!
We zeggen ook wel: CarNe diem! Pluk het vlees, of zoiets...

Liever zelf aan de slag? Dan verzorgen we jullie barbecue workshop. Voor de bloed fanatiekeling: leer in onze workshop van een echte slager uitbenen. (Terwijl de overige muurbloempjes de kruiden plukken in een bos)

Geen personeel nodig, maar wel BBQ catering?

Hebben jullie geen personeel nodig, maar wel catering op locatie? Dat begrijpen wij.
We leveren graag verse BBQ ingrediënten en alle materialen. De vaat en overige spullen halen we later op. Je hebt nergens omkijken naar, behalve naar de gasten.
Graag één van jullie gasten in het zonnetje zetten of een speech geven? Met maximaal 4 mensen kun je het dak van de Braaiweer op! Om het diner te openen, om de aandacht te trekken bij aankomst, of gewoon omdat het kan: de sirene uit 1981 werkt nog steeds wel aardig… (Lees: vingers in de oren en daarna handen wassen!)

24/7 uw wijzigingen en vragen doorgeven
Elk evenement is uniek en behandelen wij ook zo. Dat vraagt om maatwerk. Bij ons geeft u uw vragen en suggesties direct door: 24/7 uur.

Wilt u bijvoorbeeld voor een aantal mensen een vegetarische optie? Of heeft u een speciale dieetwens? Komen er tóch meer of minder mensen? Wij passen uw wens direct aan in uw online orderbevestiging.

Het kan wel! Bij Kookers.nl

Ben je nu al benieuwd naar wat je straks gaat leren? Bekijk hieronder HET Kookers BBQ woordenboek:

Braai

Een Braai is een Zuid-Afrikaanse BBQ. Wanneer je gaat braaien gebruik je vuur in een vuurbox met verspreidde kooltjes onder een rooster. De Braai is zoiets als de Nederlandse kaasschaaf: iedereen in Zuid-Afrika heeft er minimaal één in de keuken. Op de braai worden Zuid-Afrikaanse gerechten als boereworssosatie en mielies gegrild.
Ook vlees zoals biefstuk, kip, varkenskarbonades, schapenvlees en lamskoteletten doen het goed op de braai. Hou u van 'n braai? Bespreek vinnig en jy kry ook 'n les Suid-Afrikaanse praatwerk van die sjef. 

RocketStove

Voor wie nog nooit van deze term gehoord heeft: een rocket stove doet precies wat je denkt dat het doet.
Het is een soort kokerbalk met vuur erin. Dat, inderdaad, recht omhoog schiet!
Een rocket stove is een efficiënte hittebron, met een relatief kleine verbrandingskamer. Daardoor is de verbranding erg schoon. Het werkt zo: in de verbrandingskamer wordt het hout verbrand. De rookgassen worden in de geïsoleerde schoorsteen volledig verbrand, nog voordat ze het kook-oppervlak bereiken. Het mooie is: de helft van de hoeveelheid brandstof is maar nodig, in vergelijking met een traditioneel open vuur waarboven je kookt. 
(Disclaimer: wij hebben voldoende brandblussers en kiezen altijd een veilige open plek, of het nou in een bos is of voor de deur van uw kantoor...) 

Koudrook-oven

Koud roken is dus niet in de winter op het balkon een sjekkie roken (slechte grap, maar we moeten aan de vrijgezellenfeest doelgroep denken) Koud roken is een hele oude BBQ techniek en zorgt voor een diepe rooksmaak aan je ingrediënt. Kende je het nog niet? Dat kan kloppen, want de techniek wint langzaam terrein aan populariteit in Nederland. Jouw zelfgerookte zalm, kaasjes en hammetjes kun je overigens prima bewaren: van oudsher is het namelijk een conserveringstechniek. Weer wat geleerd!

Buitenkeuken met grill

Sta je altijd uitgebreid te koken? Dan is een buitenkeuken vast jouw favoriet. Uren en uren in de keuken staan is verleden tijd, want er zitten vele functies op een echte buitenkeuken. Zo kan je door de grote grillplaat genoeg vlees grillen. De zijbrander gebruik je om soepen, sauzen of bijgerechten op te warmen. Je BBQ gereedschap ruim je gemakkelijk op, want daar is voldoende ruimte voor. En alvast een gratis tip voor wie hem zelf gaat kopen: vergeet de gasfles niet in de winkel, die zit er vaak niet bij. 

Fornetto pizzaoven

Wil je graag op authentieke wijze gemakkelijk veel verschillende ingrediënten grillen? Dan is onze krachtige Fernetto pizza oven een goed idee om eens in je achtertuin te parkeren. In deze Italiaanse 'fornetto' kan je pizza's of brood bakken. Maar ook andere producten als vlees, vis of gevogelte, grill je gemakkelijk. De smaak is alsof je in Italië zelf bent (iets met de uitspraak: Mamma mia! uit die ene reclame) Kies voor kwaliteit, vakmanschap en eeuwenoude Italiaanse tradities. Gewoon. In jouw achtertuin. Hasta la pizza!

Weber Kettle BBQ

Een Weber BBQ is een moderne versie van de kogelbarbecue, waar het ooit allemaal mee begon: de Original Kettle. De oprichter van Weber vond deze uit. En the rest is history...Deze houtskoolbarbecues zijn er in verschillende maten. Het ontwerp blijft trouw aan de eigen roots, maar met nét dat beetje extra gemak.
Ken je de Weber Kettle BBQ niet? Dan moet je onder je steen vandaan komen en écht een workshop bij Kookers volgen. Je krijgt zelfs korting, want je bent dan de eerste die de Weber niet kent...

OFFSET SMOKER 

Een smoker voor de BBQ maakt het mogelijk om vlees te roken of langzaam te garen. Zonder dat je het direct boven de hittebron plaatst. Hierdoor wordt het vlees malser, krijgt het een lekkere rooksmaak. En de kans op aanbranden is een stuk kleiner. Wel je hoofd erbij houden (niet erin) En dus pas bier drinken ná het bereiden. 
Barbecueën met een BBQ smoker is heel wat anders dan een gewone BBQ. Maar dat leert Kookers je wel

Ofyr

Onze Ofyr vuurschaal is enorm populair en hét nieuwe buiten koken. Want: een mooie trekker op je feest en garantie voor een heerlijke avond bij het vuur. De loodzware kegelvormige vuurschaal heeft een brede, platte rand, die je gebruikt als een soort teppanyaki of plancha. De warmte straalt vanuit het midden in een vloeiend verloop uit naar de buitenzijde. De plaat heeft zo meerdere kooktemperaturen. Je kan het beste zelf dit bekijken, want dit in tekst uitleggen is niet te doen merken we...

Paellera's

Moeten we écht uitleggen wat een paella pan is? Oké dan...een platte, ronde pan gemaakt van roestvrij staal of ijzer. En...tatatadaaa...de pan is speciaal gemaakt om PAELLA rijst in te bereiden. (Dat raadspelletje op televisie bij 'de slimste mens' is er niets bij...) De pan heeft doorgaans een diameter van 24 tot 160 cm. Met het grootste formaat, 100-150 cm, bereiden wij wel tot wel 250 personen paella. Bekijk even op Dumpert hoe belangrijk het formaat van je paellapan kan zijn als je geen kookers inhuurt? https://www.dumpert.nl/item/7661063_4f5544c8 Wát een pannenkoeken! Ja, bekijk het filmpje voor de grap nogmaals...hebben wij ook gedaan...

Etageres voor salades en brood

Wij zijn heel blij met deze toevoeging bij jullie BBQ. Niet omdat salade gezond is ofzo.
Maar de etagères geven genoeg ruimte voor het serveren van kazen, zoetigheden, salades of tapas. 
Dat ziet er mooi uit en jullie gasten kunnen er makkelijk bij. Het wordt zo minder snel een zooitje. 'Must have' voor je BBQ dus! Of je nou wil of niet...wij nemen ze gewoon mee! 

Gasfrituur

Een friteuse voorzien van piëzo ontsteking, zodat u op elke locatie kunt frituren zonder elektriciteit.
Eventueel geleverd met aardappel frietpers en verse aardappels. Bekijk hoe de aardappel frietpers er bewegend ziet!

Spiezen BBQ Churrasco

Als je in Brazilië geweest bent, ken je ongetwijfeld de Churrasco rodizio. De Braziliaanse manier van BBQ-en. Het vlees wordt gegrild aan een spies in plaats van op de grill. De BBQ is zo opgezet dat grotere stukken vlees boven het houtskool vuur, langzaam gegaard worden: een sensatie om te zien en geweldig om te proeven. Bespaar jezelf een ticket naar Brazilië en boek een Braziliaanse kookworkshop, of live cooking diner, bij Kookers!

Kamado green eggs

De geschiedenis van kamado koken gaat duizenden jaren terug naar China en Japan. Na WO-II namen veel Amerikaanse soldaten een kamado mee naar huis. Het keramisch barbecueën won zo aan populariteit en er ontstonden verschillende Amerikaanse merken. Zoals de bekende Big Green Egg. Door de populariteit van deze Big Green Egg zijn er in Amerika verschillende merken keramische grills ontstaan, zoals Grill Dome en Primo Grill.
Sinds een aantal jaar is het keramische grillen ook in Nederland populair. Maar inmiddels ook alweer ingehaald door veel leukere technieken dan deze. Daarom staat deze niet zo hoog in dit lijstje. Maar uiteraard hebben we er meerdere in onze loods staan en nemen we ze graag mee naar jouw locatie! (De grote versies zijn wel loodzwaar, maar oké...)

Houtfornuis

Het zou natuurlijk perfect zijn om een kachel ook te laten koken.

Dat kan met een houtfornuis. De oven is toch al heet, ideaal voor stoofpotten.

BeerCAN Chickensmoker

Van een bierfust gemaakte Beercan chicken smoker voor 5 stuks.

Extra's

 • Springkussen:als je de kinderen even bezig moet houden. Mooie bijkomstigheid: ze slapen daarna ook heel lekker
 • Chocoladefontijn: bijvoorbeeld om na een mannen vrijgezellenfeest de dames aan te laten sluiten. Of andersom. Garantie voor een nu al legendarische smeerboel.
 • Free biertap en bar: met grote koelers met ijsblokken. Een goed uitgeruste self service bar, want 1,5 meter samenleving. Voor allerlei flessen of dikke Jeroboams -Dat zijn flessen van 3 liter of meer- met whiskey of rum. Schenk je jezelf nog even bij?


bbq workshop op locatie

Aangekoppeld aan de trekhaak van onze Braaiweer foodtruck kan: 
- Een locomotief offset smoker 
- Een antieke frietwagen 
- Een houtoven voor pizza's

BBQ-Kookworkshops 

Je gaat onder meer met een Ofyr, offset-smoker en kamado-bbq aan de slag…bij 30 of meer deelnemers nemen we onze Braaiweer foodtruck mee: een brandweerauto met Zuid-Afrikaanse braai ingebouwd….we gaan braaien en dus aan de slag met kolen en hout. Kijk gerust naar alle menu’s hier

Catering op locatie
Wij koken met jullie samen pure producten en bereiden uiteenlopende gerechten vers op iedere gewenste locatie.
Ga je mee een rondje om de wereld? Ga voor een Zuid-Afrikaase Braai met potjie en glazings (we leggen nog wel uit wat dat precies is) Of ga voor een Australische Ozzie BBQ met befaamde biet, ananas en BBQ saus op de burgers, surft&turf met bakken seafood. Of misschien een USA style rooksessie met brisket, pulled pork en ribs? Vraag gewoon naar de mogelijkheden. 

Verhuur 
Wil je zelf voor BBQ pitmaster spelen met het boven beschreven BBQ circus? Zo kun je op iedere locatie je eigen concept of feest neerzetten. Van vrijgezellenfeest, tot merkactivatie of promotie-actie. Wij helpen je graag een handje met de aankleding, zodat het gehele plaatje goed past bij wat jij wil bereiken. 

Onze Braaiweer foodtruck is te huur voor bruiloften, beurzen, bedrijfs evenementen of andere feestelijke privé aangelegenheden. Wat dacht je van een surf ‘n turf op het strand of een pizza party in het park? Je eigen burgers verkopen of een live cooking kookevenement. Vraag ons naar de mogelijkheden! 

BBQ Catering met Offset Smoker

SMOKER collage - Kookers  

Geniet van onze BBQ catering met Locomotief Smoker verzorgen we jouw BBQ op locatie inclusief stoere chef die verschillende rooktechnieken toepast.

Echt werken met kolen en hout in ieder geval, laat u verrassen door de vele mogelijkheden van huisgemaakte ribs, pulled pork en burgers tot bavette en ossenhaas.
Ook aan vegetariërs en veganisten wordt gedacht met mooie groentecombinaties. Indien er Halal gasten aanwezig zijn wordt gekozen voor een losse BBQ voor de Halal gasten.

De Locomotief smoker grill is de echte buitenkeuken welke gemaakt is om optimaal buiten te genieten van de heerlijke gerechten welke door het gebruikte hout, rook en indirecte warmte een unieke smaak krijgen.

Door indirect te verwarmen krijg je de combinatie van rookoven en barbecue in één ook wel offset smoker genoemd.

Als je het standaard stukje vlees hebt gehad kun je overgaan naar bijvoorbeeld een zelf pulled-pork maken een grote kebab, ribs of grote braadstukken.  Op deze offset smoker locomotief is alles mogelijk.

BBQ Catering met Kamado BBQ

collage KAMADO BBQ -Kookers

(bijvoorbeeld de Big Green Egg)

Laat ons je BBQ catering verzorgen. Kookers Kookevenementen beschikt over verschillende Kamado BBQs ook wel bekend als Big green Egg.

Onze chefs bouwen uw bbq buffet op en gaat alle gerechten bereiden. Lekker handig en geen zorgen! Ook borden en bestek nemen we mee en u heeft geen zorgen over de afwas.
 
Geniet van onze BBQ catering met Big Green Egg of Kamado BBQ verzorgen we jouw BBQ op locatie inclusief stoere chef die verschillende rooktechnieken toepast. De mogelijkheden van Kamado BBQ's  zijn grenzeloos net als onze creativiteit.
De Kamado BBQ is de meest effectieve outdoor cooker op de markt. Een smoker en een grill samen!

Door de unieke verwarming wordt voedsel sneller bereid, droogt het niet uit en behoudt het optimaal de smaak, geur en kleur. De combinatie een gesloten BBQ en houtskool zorgt voor controle van temperatuur en een ongekend mals en sappig kookresultaat.
Kies voor huisgemaakte burgers, Railroad chicken, Bavette of Ossehaas aan het stuk gegrilld.

Ook aan vegetariërs en veganisten wordt gedacht met mooie groentencombinaties. Indien er Halal gasten aanwezig zijn wordt gekozen voor een losse BBQ voor de Halal gasten.

BBQ Catering met Ofyr kooktoestel

collage OFYR BBQ - Kooekrs

Kookers Kookevenementen beschikt over een Ofyr.
 
Geniet van onze BBQ catering met Ofyr. verzorgen we jouw BBQ op locatie inclusief stoere chef die verschillende rooktechnieken toepast.

Echt werken met kolen en hout in ieder geval, laat u verassen door de vele mogelijkheden van huisgemaakte ribs pulled prok en burgers tot bavette en ossenhaas.
Ook aan vegetariërs en veganisten wordt gedacht met mooie groentecombinaties. Indien er Halal gasten aanwezig zijn wordt gekozen voor een losse BBQ voor de Halal gasten.

Het OFYR kooktoestel is een functioneel sculptuur die ontworpen is om schoonheid, warmte en gezelligheid in uw tuin of op uw terras te brengen.

In het midden van een grote vuurschaal wordt vuur gestookt en de grillring gebruikt u als een teppan yaki is een type voedselbereiding uit de Japanse keuken waarbij een ijzeren plaat (teppan) wordt gebruikt om voedsel te bakken.

Boek nu bij uw Barbecue cateraar

Hebben we u overtuigd van onze Barbecue cateringkwaliteiten? Of heeft u misschien nog een aantal vragen? Neem dan nu contact met ons op. Wij informeren u graag en bespreken graag met u de mogelijkheden.

Luxe variant barbecue catering

Van diner tot tuinfeest. We kunnen met o.a. met een Ofyr, offset-smokers en kamado-BBQ aan de slag… bij 30 of meer deelnemers kunnen we onze braaiweer meenemen een brandweerauto de Braaiweer met Zuid-Afrikaanse braai ingebouwd…. echt werken met kolen en hout in elk geval.

 • Een Chef die u alles kan vertellen over de verschillende vleessoorten
 • Vers bereide ingrediënten, in porties uitgeserveerd aan uw gasten
 • U hoeft nergens naar om te kijken, behalve naar uw gasten. De afwas nemen wij weer mee!

Barbecue buffet

ilt u liever een wat minder uitgebreide opzet? Dan kunt u kiezen voor een kookstation met buffetuitgifte.

 • Een heerlijk bbq buffetmenu met verse ingrediënten
 • Begeleiding door een barbecue chef
 • Specifieke wensen? Laat het weten, en we passen het menu aan.
 • U hoeft nergens naar om te kijken, behalve naar uw gasten. De afwas nemen wij weer mee!

De Barbecue cateraar met ervaring

Als u kiest voor de Barbecue catering van Kookers Kookevenementen, dan bent u verzekerd van een succes! Wij hebben namelijk:

 • Al meer dan 10 jaar ervaring in live cooking catering
 • Al meer dan 100 goede beoordelingen
 • Ervaren Barbecue Chefs
 • In heel Nederland én België en Duitsland te boeken!

logo

Catering bij kookers: zo gaat dat in zijn werk

Samen met u verzorgen wij uw evenement volledig vanuit uw naam.

Uw wensen staan voorop! We komen daarom graag van tevoren uw locatie bekijken. We nemen uiteraard al uw wensen met u door en samen met u maken we de order online compleet. Daarvoor hebben we een speciaal online portaal.

Al uw ideeën of wijzigingen geeft u hierin aan. Zo kunt u 24 uur per dag notities invoeren die u te binnen schieten.

Het geslaagde recept van Kookers Kookevenementen:

Ons recept is: enthousiaste mensen, goed kookmateriaal en verse ingrediënten.
En een geslaagde catering kan niet zonder glimlach van een Chef en/of enthousiaste medewerkers.

Wij blijven graag aanwezig om alles in goede banen te leiden. Waarom?
Een geslaagde dag komt niet zomaar uit de lucht vallen! Onze ervaring is dat zonder personeel de boel aan kan branden. Of het opscheppen van de borden niet helemaal naar wens verloopt.

Bij Kookers blijft er altijd minstens één persoon aanwezig, zo heeft u echt alle tijd voor uw gasten. En kijken mensen na de hand met een tevreden gevoel terug op uw evenement.

Braaiweer offerte aanvragen voor mijn evenement

Elke aanvraag is uniek en wij behandelen deze ook zo!

Boek nu bij uw Babecue cateraar

Hebben we u overtuigd van onze Barbecue cateringkwaliteiten? Of heeft u misschien nog een aantal vragen? Neem dan nu contact met ons op. Wij informeren u graag en bespreken graag met u de mogelijkheden.